10 tips før du optager et sms lån

  1. Selvom det selvfølgelig er et krav fra langt de fleste långiver at betalingen falder automatisk hver måned, så er det altså alfa og omega at du sørger for at betaling sker HVER måned, så du ikke pludselig kommer bagefter på dine betalinger. Hvis du først beynder at få rykker gebyrer, så skal du lægge en hel ekstra oven i din i forvejen høje ÅOP. Hvis det ikke kører pr. automatik, kunne man godt blive fristet til ikke at betale lånet af og i stedet bruge dem på andre ting. Det er vigtigt at du betaler din kreditor af så hurtigt som muligt, så du kan nedbringe det samlede antal af penge du skal betale tilbage. Sørg for at tilmelde dig en betalingsordning som PBS, så du ikke pludselig står med en masse forsinkede betalinger. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse i rykker gebyrer.
  2. Skær ned på dine omkostninger. Når man har gæld, så har man ikke den luksus at bruge mange penge på ligegyldige ting. Det er vigtigere at bruge overskydende penge hver måned på at nedbringe ens gæld. Jo hurtigere du får betalt den ned, jo mindre skal du betale i renter og ÅOP. Du kan sagtens undvære en restauranttur hver måned, som du I stedet kan bruge på at betale din gæld af. Ligeledes er der masser af faste omkostninger i dit budget som du med fordel også kan skære ned på, fx bredbånd, mobilabonnementer osv. Hvis du samtidig har et meget højt madforbrug, så kunne det måske være en idé at tænke lidt mere over hvad du egentlig bruger dem på og om du evt. kan spise for lidt mindre. Langt de fleste har ihvertfald steder i deres madbudget hvor de sagtens kunne spare en hel del penge.
  3. Øg din indtægt. Hvis du gerne vil hurtigst muligt ud af din gæld, så kunne det måske være en idé at finde et ekstra job(hvis du har et I forvejen). Hvis du fandt et ekstra job, hvor du måske kunne tjene 2-3.000 ekstra hver måned, vil du hurtigt kunne nedbringe din gæld betragteligt. Derved kommer du selvfølgelig til at betale mindre i renter. Måske du I det hele slet ikke behøvede at optage et lån?
  4. Se om du kan forhandle lavere rente. Selvom det måske ikke er så tit det sker, så kan man n0gen gange være heldig at forhandle sig til en lavere rente end den man kan få tilbudt normalt. Prøv at tage kontakt til firmaet og hør om det ikke kan lade sig gøre at låne til en lavere rente. Det giver ikke så meget mening at miste en kunde fordi man slet ikke gider forhandle om tingene. Måske får du et ja? Hvem ved.
  5. Tjek om du har råd til at låne overhovedet. Som nævnt ovenfor, så bør man selvfølgelig tjekke om man har råd til at optage et lån overhovedet. Hvis du slet ikke kan finde pengene til at afdrage på et lån, så skal du enten gøre som nævnt i punkt 2 og 3, eller helt undlade at optage et lån. Det er trods alt sjældent livsnødvendige ting der bliver købt for pengene man har fået via et sms lån.

Har du flere tips til hvad man bør tænke over inde man optager et sms lån? Kommenter gerne artiklen herunder, så skriver vi dem til! Hvis du står og mangler et sms lån lige nu, så kan du på credita.dk/sms-lån/ finde en oversigt over de bedste sider at optage et lån på i Danmark. Her kan du også sammenligne på de vigtigste parametre, så du altid ved hvor meget du kommer til at skulle betale tilbage til långiver.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *